Kuomet prieš mėnesį mano kelione pelkėtais miškais sutrikdė surudyjusio antifrizo fontanai, ėmiausi ieškoti kaltininkų. Kapitališkai, nurinkdamas visus tris temperatūros daviklius, termostatą ir kiek galėdamas praploviau viską. Verdančio vandens testai parodo jog visi davikliai veikia, termostatas taip pat. Sistema buvo surinkta, ir testuota su distiliuotu vandeniu. Bet ventiliatoriai nesisuko ir toliau. Tik tada sužinojau galima užtrumpinti kontaktus ir taip patikrinti ventiliatorius. Sukasi. Vėliau jie sukusi ir pakeitus vandenį antifrizu. Ir viskas buvo puiki. Iki šiandien. Išjungus užkaitusį variklį, paprastai ventiliatoriai įsijungia patys ir atšaldo. Vieną syki jis tai padarė, o štai po 15min., situacijai pasikartojus - ventiliatoriai neįsijungė ir antifrizas pasileido per vožtuvą. Nu ir bjaurybė. ventiliatoriai įsijungė po pakartotinio užkūrimo ir užgesinimo.
Mano logika kalba, kaltas daviklis. Bet ar gali būti taip jog daviklis kartais veikia o kartais neveikia?
O galbūt ventiliatorių daviklis nepasiekia reikiamos temperatūros? Bet kaip tai galėtu būti?
P.S. Savo lagunoje, apačioje radiatoriaus neradau išleidimo kranelio jokio. Pagal manualą, aušinimo skystis išleidžiamas per apatine šlangą. Tačiau ji aukščiau radiatoriaus apačios? Kaip tuomet iš radiatoriaus pašalinamos nuosėdos?
P.S.S o kuo pasireiškia vandens pompos gedimai? Nors manoji keista prieš 4 metus, nuosėdų kiekis keičiant antifrizą, man paliko nemažai nerimo. Na bet iš jos nesklinda jokių įtartinų garsų.