pranskus rašė:buvau cia nuvaziaves pas meistriuka kur tikrai darba ismano savo, pirmoj eilej reiks pasimatuot tarpus tarp voztuvu, is variklio darbo iskart nustate, kad bus issireguliave del duju. Tam paciam meistriukui ir apie diagnostika buvau uzsimines, iskart pasake tokiom senom masinom nereikalingos jokios diagnostikos, nelaidykit pinigu

zodziu kitoj savaitej apsiims paziuret, paziuresim ar nemelavo del diagnostikos, bet jo zodziais pilnai tikiu

Siaip jai meistras metus lygina su tautos automobiliu metais, tai gal ir neapsimoka, bet laguna lyginant jau tame amziuje ji pilnai elektronikos prifarsiruota, uzdegimo ir kuro padavimo sistemos yra elektronines, to pasakoje jai nieko nepareguliuosi, nes nera jokiu babinu ir t.t... nei degimu nei dar ko jai nepasukinesi, kaip sutvere taip ir turi :]
To pasakoje prisijungus prie kompo matai visu agregatu darba, nuo ivairiausiu dacikeliu iki lemda zondu, uzdegimo riciu ir t.t... Tai tegul tuomet pasako tas tavo stebukladarys su atsuktuvo pavidalu burtu lazdele kaip jis gali nustatyt kas jai blogai? Varys cariniu garazioku principu keisdamas visas dalis is eiles? Ar biski neperprabangiai? Man tokie meistrai jau bendzo siurbli siule keist, bet aciu kazkam jog smegenu turejau ir to nedariau, nes biski pakako sveiko proto ir logikos...
Va kur rimtas meistras, kuris tau nieko neardes ir nekeistes pasako tiksliai kas yra, be spelioniu o konkreciai su irodymais. Pasijunges programa jis man visu agregatu darba parode ir salimais lentele ismete kaip turi originaliai viskas atrodyt, to pasakoje pamaciau jog viskas tvarkoje, bet meistrui uzkliuvo uz akiu tas dalykas jog ventiliatoriai pasileide ausina varikli, viduje rodo karsta varikli, o kompo parodymai rodo jog variklis dabar yra 30 laipsniu temperaturos, iskart atseke koks dacikas atlieka informacini vaidmeni apie temperatura kompui kuris paruostu kuro misini tinkama, atsidare skema to daciko ir pasiskaiciavo kokia varza turi pareit esant 90 laipsniu temperaturai, tuomet atjunges fyske nuo daciko ikiso 8 omu varza ir tada pabandem uzbrest... iskart visi negerumai dingo ir as tekinom lekiau pirkis to daciko :]
Uztruko 10-15 min nustatyt ir patikrint praktiskai, idomu ka tau su atsuktuvu per ta laika padarys :]
Laidyt pinigu neapsimoka sako? na tuomet sekmes taupant 20-30 Lt perkaliojant ant nematuskiu visokius dacikus kurie kainuoja po 50 - 100 lt ir daugiau :]]]
Cia yra prancuzas o ne voketis, tad ne i metus ziurekite o i galimybes, as pvz labai patenkintas jog yra galimybe matyt kompu variklio darba, taip atkrenta ilgi ir nuobuodus speliojimai.
O tavo meistriukas matyt moka gerai varztus sukinet, bet visiskai neraukia elektronikoi... nuo tokiu prancuzaites kuo toliau ir masinos paliks geros o ne prastos